Jappe Scherpbier

Jappe ScherpbierEr mogen zijn. Dat is de filosofie achter mijn werkwijze en de randvoorwaarde voor iedere situatie waarin mensen betrokken zijn. Als je overtuigd bent van je eigen zijn, kun je anderen ook het gevoel geven dat ze er mogen zijn.

 

Verhaal
Een veilige omgeving is essentieel voor het welzijn. Of dat nu in je dagelijkse werk is, thuis of in een training. Als trainer en coach zoek ik naar de vraag achter de vraag, vanuit de overtuiging dat overal een verhaal achter zit. Daarbij luister ik naar mijn gevoel en gebruik ik ook de omgeving om mensen met me mee te krijgen.

Inzichten
Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen kwam van iemand die zei: “Ik heb jou zien veranderen, voor de groep naar middenin de groep.” Dat raakte me, want het ging echt over mij. Op zo’n moment weet ik dat ik goed heb ingespeeld op nuances, me aan heb kunnen passen, heb geïmproviseerd en dat ik de groep mee heb kunnen krijgen in mijn verhaal. Men moet vertrouwen in je hebben, dan komen ze vaak zelf al tot nieuwe inzichten zonder dat je daar actief op hoeft te sturen.

Spiegelen
Vanuit de buitensport, ALO en als begeleider van probleemjeugd, ben ik me gaan specialiseren in coaching en groepsdynamiek. De mens vind ik fascinerend: iedereen zit vol met mooie verhalen. Die mooie kant van iemand kunnen spiegelen en bewustwording bij iemand creëren waarom diegene doet wat hij of zij doet geeft me energie.

Drive en kennis
Stressmanagement, mentale weerbaarheid en groepsdynamica zijn onderwerpen waar ik inmiddels specialistische kennis van heb. Sinds 2011 heb ik enorm hard gewerkt om mezelf in de markt te zetten en dat heeft veel opgeleverd. Ik wil mezelf daarin blijven uitdagen en ik weet dat mijn kracht ligt in mijn drive, flexibiliteit en professionaliteit. Mijn trainingen zijn niet standaard, alle verhalen zijn echt van mij. Als ik gewoon Jappe kan zijn, is dat alles wat ik nodig heb.

Jappe in kaart

1

The Jappe Company , The Netherlands

Tel: +31 (0) 6 14 290 490,

Mail: info@thejappecompany.nl